![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Но... хм... ако се приеме тази глупост с осигуровките... от догодина ще стана... член-кооператор
![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
|
|
prnedev написа:То вярно... ама... но чак се чудя.... моето ли е изкривяване... ама боли... пък и аз съм инатест и неща да се правя на търговец още))
Но... хм... ако се приеме тази глупост с осигуровките... от догодина ще стана... член-кооператор
prnedev написа:ммммммм.... ще се дойде до приказката за адвокатлъка и търговията
poli_g написа::roll: Как намери връзка между броя на ЮФ, практикуващите адвокати и увеличението на осигурителното бреме...?
... което не променя фактитеpoli_g написа:То, увеличението, ще е за всички свободни професии, като адвокатлъка не е единствената.
poli_g написа::roll: Как намери връзка между броя на ЮФ, практикуващите адвокати и увеличението на осигурителното бреме...?
То, увеличението, ще е за всички свободни професии, като адвокатлъка не е единствената.
§19. В §1 от допълнителните разпоредби се правят следните допълнения:
1. В т.26 се създава буква „и”:
„и) правоотношенията, независимо от основанието за възникването им, със
съдружници и член-кооператори, както и с акционери, притежаващи повече от 5 на сто от капитала на акционерното дружество, за полагане на личен труд в дружествата и кооперациите, в които те са съдружници, член-кооператори или акционери.”;
ims71 написа:Да сте чули някой друг от т. нар. свободни професии да се оплаква обаче от това? Много хора още май не са разбрали за готвеното увеличение на осигурителната тежест.
poli_g написа:Инспекторе, нужни са ми само слънце и вода.![]()
тези два процентни пункта ще бъдат за сметка на здравноосигурените лица, без да се натоварва бизнесът
Той предвижда първи задължителен, втори - допълнително задължителен, и трети - доброволен стълб.
От МЗ се надяват с тези промени да се осигури по адекватно финансиране на системата, да се повиши контролът и да се ограничат нерегламентираните плащания, което да доведе до по-високо качество на медицинските услуги и до повече средства.
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 27 госта