начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Моля, помогнете!

Моля, помогнете!

Мнениеот malkoto_a » 23 Мар 2010, 11:48

Получавах издръжка за трите си деца от Община Велико Търново от Юни 2007г. През месец Април 2009г. Адвокатката ми даде на частен съдия изпълнител два изпълнителни листа, единият е за промяна на издръжката на синът ми, а другият за промяна на издръжка на другите две деца-близначки. Съответно съдия изпълнителя изпраща документацията към Община Велико Търново. През месец Юли Община В. Търново не само, че не коригираха издръжките, а и ми ги спряха изобщо. От Общината ми обясниха, че имало грешка в изчисленията и докато не се отстрани няма да получавам издръжката. Платих такса за изчисление на издръжката на съдия изпълнителят и всичко, което е необходимо съм направила. И така се започна едно лутане и препращане на документация между съдия изпълнител и Общината, отправяне на упреци и кой не си е свършил работата между Община, съдия изпълнител и адвокат, а аз не получавам издръжка. С влизането на новата Наредба, цялата документация бе прехвърлена в Община Сухиндол. От там започнаха да ми изплащат издръжката от месец Октомври с увеличението до днес, но ми отговориха, че неизплатената издръжка не могат да ми я изплатят, и че трябва да ми я изплати Община Велико Търново. От Община Велико Търново съответно отказват, защото документацията не била вече при тях.
Имам няколко въпроса към специалистите:
1. В случаят коя Община трябва да ми изплати издръжката и какъв е реда за това?
2. Към кого да се обърна по горе изложеното?
3. Възможно ли е да не ми изплатят присъденото и имат ли право на това?
Ще съм Ви безкрайно благодарна за помощта.
Последна промяна malkoto_a на 31 Мар 2010, 10:03, променена общо 1 път
malkoto_a
Младши потребител

Re: Изплащане на присъдена издръжка чрез ЧСИ

Мнениеот malkoto_a » 25 Мар 2010, 09:52

Ще съм Ви безкрайно благодарна, ако все пак някой се отзове на молбата ми за помощ и ми даде някои насоки.
Благодаря предварително!
malkoto_a
Младши потребител

Re: Моля, помогнете!

Мнениеот pitasht » 01 Апр 2010, 15:37

не искам да ви обърквам, но ето моето мнение:
Платих такса за изчисление на издръжката на съдия изпълнителят и всичко, което е необходимо съм направила казвате вие;
не мисля че това изобщо е било нужно, първо по изпълнително дело сте освободени от такси, второ-то ЧСИ си праща в специален документ сумите, които следва да ви се изплащат и общината смята.
По принцип е трябвало да поискате от ЧСИ справки за имотното състояние на длъжника и ако няма имущество и не работи да ви се издаде удостоверение и да ви се плати.
Кое е наложило промяна на общината не разбрах, моля уточнете.
Ако имате повече въпроси и проблеми пишете ми на лични, от региона съм
pitasht
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство