начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Запис на заповед-липсващ реквизит и деиствия на ЧСИ

Запис на заповед-липсващ реквизит и деиствия на ЧСИ

Мнениеот ivanchooo » 17 Апр 2010, 20:40

Здр.Много ви моля относно информация по ЗЗ.В самия ЗЗ не е опоменато място на плащане,знам че закона го допуска,но адреса на издаване и адреса на издателя са в различни градове,тогава липсва ли реквизит. Другия ми въпрос е след като е издаден изпълнителен лист и е получена покана за доброволно изпълнение на която срока е изтекъл,ЧСИ трябва ли да предопреди длъжник,че ще му бъде направен опис на вещите в жилището което живее и не е негова собственост,а също така не би ли следвало и собственика на жилището да е уведомен,тъй като е трето лице и няма общо с длъжника.Благодаря предварително на всички които ще отделят време да ми помогнат.
ivanchooo
Нов потребител

Re: Запис на заповед-липсващ реквизит и деиствия на ЧСИ

Мнениеот Ivailo5rov » 19 Апр 2010, 09:57

Ами тия въпроси не са за форуми. Ако искате да ги прочетете отговори на въпросите ви - има ги в законите и в учебниците. А ако искате някой да ви го каже, без да го търсите лично, обърнете се към най-близката адвокатска кантора с приоритетна работа в областта на гражданско право и процес. Взаимопомощта във форума все пак е за споделяне на опит и оказване на помощ между колеги при по-заплетени ситуации, не за азбучни истини.
Ivailo5rov
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 19 Апр 2010, 10:25

:roll: Колега Петров, е сега ще ви се обидят...

Чета вчера из нета реплика по повод регистърно производство пред ТР: За какво са ни адвокати, бе хора, като го можем и сами"
"Което го можем, го можем"- българска мъдрост..... от нета. А ние, като нация, моженето го можем изначално. :lol:

Спорна седмица на всички- можещи и не.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ivanchooo » 19 Апр 2010, 23:34

място на плащане - ако не е посочено такова, мястото на издаването се смята за място на плащането и за местожителство на издателя;-чл.535 ТЗ
Аз доколкото го разбирам е,че в моя случаи няма уточнено място на плащане.

А за ЧСИ мисля ,че по чл.435-4 е нарушил.
(4) Трето лице може да обжалва действията на съдебния изпълнител само когато изпълнението е насочено върху вещи, които в деня на запора, възбраната или предаването, ако се отнася за движима вещ, се намират във владение на това лице. Жалбата не се уважава, ако се установи, че вещта е била собствена на длъжника при налагане на запора или възбраната.
ivanchooo
Нов потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 27 Апр 2010, 13:52

Одеве един майстор се опита да ми обясни как се прави камина и как се поставя теракота и гипскартон. Всичко разбрах, ама няма да се наема да го направя. А го имало и в интернет... на всички езици. Знаете ли колко е интересно да следиш в гугъл-преводача разликата между украински и беларуски... :lol:
Ivailo5rov
Активен потребител

Мнениеот ivanchooo » 01 Май 2010, 00:12

Това ми звучи подигравателно,разбрах ,че всичко е свързано с пари и безплатно инфо няма.Делото ми в момента тече а когато попитам адвоката си(които съм ангажирал)ми казва да така е наистина има несъотвествие,но ми изглежда несигорен,та затова реших да се допитам до вас,но явно и тук няма да получа отговор.Дълбоко благодаря на всички които ми помогнаха.
ivanchooo
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 01 Май 2010, 00:35

:roll: Нямате адвокат, каквото и да говорите, защото всеки колега би могъл да даде отговор на поставените питания.
Така, както и явно е, че никой не ви е помогнал, но е някак мило да благодарите
на всички които ми помогнаха.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ivanchooo » 03 Май 2010, 20:09

Имам адвокат,просто живея в малък град и може би не са много запознати с такива случаи.Мога да ви кажа точно колко пари съм платил на него както и таксите които сме внесли в съда и за обжалване и за жалбите спрямо ЧСИ(каквото пожелаете)стига да ми помогнете.Днес дори получих от ЧСИ писмо с което ме уведоми,че трябва да внеса още 40лв за изпращане на преписи от жалбите на двете страни(такса по т.5 от ТТРЗЧСИ) и 20 лв за изготвяне на препис от изп.дело и изпращане на компетентния съд(такса по т.8 ).Жалбите са пуснати по чл435.ал.4.Незнам какво друго да ви кажа за да ви убедя ,че съм ангажирал адвокат,няма да е коректно да спомена името му,така ,че бих ви отговорил на всякакви други въпроси за да се уверите,че имам адвокат.
ivanchooo
Нов потребител

Мнениеот ivanchooo » 14 Май 2010, 18:35

ее аиде де моля ви разяснете ми малко поне нещата още няма никакъв резултат,нито от жалбите за вещите,нито от обжалването на изпълнителния лист
ivanchooo
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство