начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Нов конкурс за младши магистрати !!!

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Нов конкурс за младши магистрати !!!

Мнениеот dedra » 21 Юни 2010, 12:32

и. и п. вършили кражби и грабежи=и. и п. били много примерни граждани=и. и п. били вече в затвора за кражби и грабежи.
всички тези хипотези биха имали значение при индивидуализиране на наказанията .
в конкретния случай първо отнемат маздата по 346 при условията на 195, после влизат в кръчмата/библиотеката/музея и при положение че имат на разположение мазда решават да отнемат друг автомобил с което демонстрират явна склонност към отнемане защото не е налице присвоителното намерение изискуемо при кражбата /грабежа .
dedra
Потребител

Мнениеот dedra » 21 Юни 2010, 12:52

ако обаче приемем че нов автомобил е употребено в смисъл че преди него са отнели друг то тогава автомобила на георгиев вече се явява поне трети отнет т.е.-346,ал.2,т.2-повече от два пъти+ал.5-употреба на заплашване.
идеята на изпитващите може да е била да се отграничат продължаваното престъпление-каквото разглежданото не е от това на системното извършване -каквото също не е и да се квалифицира като системно извършвано престъпление подчертаващо склонността на извършителите към определен тип престъпления - в случая отнемане на мпс.
dedra
Потребител

Мнениеот kvalificiran1 » 21 Юни 2010, 19:14

dedra написа:ако обаче приемем че нов автомобил е употребено в смисъл че преди него са отнели друг то тогава автомобила на георгиев вече се явява поне трети отнет т.е.-346,ал.2,т.2-повече от два пъти+ал.5-употреба на заплашване.
идеята на изпитващите може да е била да се отграничат продължаваното престъпление-каквото разглежданото не е от това на системното извършване -каквото също не е и да се квалифицира като системно извършвано престъпление подчертаващо склонността на извършителите към определен тип престъпления - в случая отнемане на мпс.

Вие колежке, имате добра мисъл искате ли като стана магистрат да ви взема под крилото си ... :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
kvalificiran1
Потребител

Мнениеот ozzo_123 » 21 Юни 2010, 20:03

Колеги, някой знае ли кога ще излязат резултатите от казусите! Струва ми се невъзможно за две седмици даима резултати!:)Миналат агодина излезноха след близо месец при 700 кандидати!
ozzo_123
Младши потребител

Мнениеот kvalificiran1 » 21 Юни 2010, 20:17

ozzo_123 написа:Колеги, някой знае ли кога ще излязат резултатите от казусите! Струва ми се невъзможно за две седмици даима резултати!:)Миналат агодина излезноха след близо месец при 700 кандидати!

Колега зависи за кой изпит точно говорите, аи кой месец е бил изпита миналата година?
kvalificiran1
Потребител

Мнениеот ozzo_123 » 21 Юни 2010, 22:18

kvalificiran1 написа:
ozzo_123 написа:Колеги, някой знае ли кога ще излязат резултатите от казусите! Струва ми се невъзможно за две седмици даима резултати!:)Миналат агодина излезноха след близо месец при 700 кандидати!

Колега зависи за кой изпит точно говорите, аи кой месец е бил изпита миналата година?

Миналата година за младши прокурор се явявахме на 19 февруари, а оценките излязоха на 16 март. Устния изпит бе в началотона април! Ами имам предвид и двата изпита за магистрати от тази година! Във форума вече се сподели мнение, че след две седмици ще има резултати за изпита за мл. прокурор, което мен видимо ме тревожи, имайки предвид факта, че 1360 души са се явили........за Мл. съдия се чу, че на 28 юли щели да излязат?
Къде е истината!???
ozzo_123
Младши потребител

Мнениеот dedra » 22 Юни 2010, 09:33

след като близо 300 кандидати с по 2 казуса на адвокатския изпит бяха проверени за 4-5 дена напълно възможно е 1300 да се "проверят" за 20-30 дена.
dedra
Потребител

Мнениеот megi_st » 22 Юни 2010, 11:57

Колеги, моля наистина ако някой от Вас има достоверна информация (от ВСС) за това кога се очаква да излязат резултатите от писмените изпити и кога ще се провеждат устните, да сподели, защото планирам семейната почивка и не искам да остана изненадана.
megi_st
Нов потребител

Мнениеот vllado » 22 Юни 2010, 21:27

kvalificiran1 написа:
dedra написа:ако обаче приемем че нов автомобил е употребено в смисъл че преди него са отнели друг то тогава автомобила на георгиев вече се явява поне трети отнет т.е.-346,ал.2,т.2-повече от два пъти+ал.5-употреба на заплашване.

Вие колежке, имате добра мисъл искате ли като стана магистрат да ви взема под крилото си ... :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

Ако ти станеш магистрат,лека и пръст на правосъдната система!
vllado
Младши потребител

Мнениеот kvalificiran1 » 22 Юни 2010, 22:48

vllado написа:
kvalificiran1 написа:

Ако ти станеш магистрат,лека и пръст на правосъдната система!

Като, аз колега стана магистрат, ще е защото съм нещо повече от вас, а не заради малоумниъе ви укори :)
kvalificiran1
Потребител

Мнениеот kvalificiran1 » 24 Юни 2010, 21:37

Благодаря за хубавото мнение, колега, не предполагах, че съм толкова прозрачен, ще имам на предвид, да не се издавам за вбъдеще! :D
kvalificiran1
Потребител

Мнениеот zlostornika » 25 Юни 2010, 08:46

albena_ai написа:Искам да ви попитам този сборник на кое издателство е и кой точно е автора - красимир ч. - нищо не ми говори? Благодаря ви предварително за разяснението :roll:

Е,не!Тва направо ме разби!Колежке,като не четете,поне гледайте новини,та един ден като станете съдийка да не осъдите Бен Ладен само за неправилно паркиране-ако ви се отдаде такава възможност :D :D :D :D :D
zlostornika
Нов потребител

Мнениеот didko11 » 27 Юни 2010, 11:05

zlostornika написа:
albena_ai написа:Искам да ви попитам този сборник на кое издателство е и кой точно е автора - красимир ч. - нищо не ми говори? Благодаря ви предварително за разяснението :roll:

Е,не!Тва направо ме разби!Колежке,като не четете,поне гледайте новини,та един ден като станете съдийка да не осъдите Бен Ладен само за неправилно паркиране-ако ви се отдаде такава възможност :D :D :D :D :D

хихихииии :lol:
страхотно разяснение - право в целта! :lol:
didko11
Младши потребител

Мнениеот nescafe » 27 Юни 2010, 16:44

Колеги, нека да напише някой,кои книжки и авторите им са му спомогнали за подготовката за изпита за младши адвокат или евентуално за младши съдия,прокурор,и ако си спомня от къде си ги е закупил.Благодаря предварително на колегите.
nescafe
Младши потребител

Мнениеот kvalificiran1 » 27 Юни 2010, 22:54

Aз колега имам едно много симпатично книжле, което е от около 150-200 страници джобен формат, което обхваща цялата гражданско-правна материя, с тази корекция, че е по стария семеен кодекс и стария гпк, но като цяло ми е помагала от държавните изпити и до сега, защото е кратка точна и ясна и аз много й се кефя и е много полезна. :), иначе за общата част на НК, за мен по полезни от учебниците на Иван Ненов от още соц. време няма.
kvalificiran1
Потребител

Мнениеот kvalificiran1 » 28 Юни 2010, 11:39

Колеги, незнам за вас, но колегите от ВСС ми докараха невроза, в очакването на тези резултати . :(
kvalificiran1
Потребител

Мнениеот megi_st » 28 Юни 2010, 13:28

kvalificiran1 написа:Колеги, незнам за вас, но колегите от ВСС ми докараха невроза, в очакването на тези резултати . :(

И на мен колега, ама какво да се прави - те дори и не казват кога се очакват резултатите от писмения изпит и кога ще се провеждат устните изпити. Съпругът ми си взе отпуск последната седмица на юли и първата на август и само се моля да не са тогава устните изпити, защото не искам да проваля почивката на цялото семейство, за да участвам в масовката по назначаването на "нашите" хора.
megi_st
Нов потребител

Мнениеот kvalificiran1 » 28 Юни 2010, 14:12

megi_st написа:
kvalificiran1 написа:Колеги, незнам за вас, но колегите от ВСС ми докараха невроза, в очакването на тези резултати . :(

И на мен колега, ама какво да се прави - те дори и не казват кога се очакват резултатите от писмения изпит и кога ще се провеждат устните изпити. Съпругът ми си взе отпуск последната седмица на юли и първата на август и само се моля да не са тогава устните изпити, защото не искам да проваля почивката на цялото семейство, за да участвам в масовката по назначаването на "нашите" хора.

От тази година колежке, по моя информация, която е сугурна, нещата няма да са толкова "масови" като предни години, даже има мегдан доста хора, които са наистина за системата, да влязат както си трябва.
kvalificiran1
Потребител

Мнениеот igli4ka66 » 28 Юни 2010, 16:21

От тази година колежке, по моя информация, която е сугурна, нещата няма да са толкова "масови" като предни години, даже има мегдан доста хора, които са наистина за системата, да влязат както си трябва.[/quote]
:D :D :D
Искате да кажете,че са се подплашили от Бат' Бойко...Съмня'ам се!Те са безстрашни...
Но дано...Ще видим!
Аз имам и база за сравнение,т.е. познавам хора,които по принцип са демонстрирали стабилни връзки неведнъж.Така че ще видим-ако им се отвори и този път парашута,значи Кр.Ч./автора на сборника,приложим към нашите изпити/ не е още в историята...
igli4ka66
Потребител

Мнениеот kvalificiran1 » 29 Юни 2010, 21:34

Koлеги, НЕ КАНДИДАТСТВАЙТЕ за юристконсулти в държавната администрация, ще съжалявате!
kvalificiran1
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити