начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

покупка на имот без участие на съпруга

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

покупка на имот без участие на съпруга

Мнениеот ivaila » 16 Ное 2010, 13:32

Здравейте, още не съм тръгнала да купувам, а по-скоро ми се "върти" като идея и затова още не съм се консултирала с адвокат, но исках да видя вие тук какво ще ми препоръчате и въобще има ли вариант за това, което съм намислила. Та ето малко информация: омъжена съм от една година, съпругът ми е разведен с едно дете от предишен брак, ние нямаме деца все още и не знам и кога ще стане това (дай Боже по-скоро, но всичко е късмет).В момента живеем в негово жилище, което е придобито след развода му и преди сключването на нашия брак. Аз искам да си купя жилище на свое име чрез кредит, но не искам да имам разправии с бившата му жена един ден за този апартамент, ако не дай си боже нещо се случи със съпруга ми. Та не ми е ясно, ако жилището (след като аз ще изплащам кредита) ще бъде прехвърлено на мое име, но по време на брака ни, то неговата дъщеря ще има ли права над него в случай на смърт на баща й и как може да се избегне това? Въобще и в случай на развод как ще мога да си запазя жилището за себе си, ако е придобито по време на брака? От изчетеното до тук в този форум, ми става ясно, че след евентуален развод той ще задържи апартамента си и аз няма да мога да имам никакви претенции към него. което е без значение за мен, но избрания от мен апартамент бих искала да запазя за себе си.
Надявам се да ми помогнете със съвет и благодаря :)
ivaila
Нов потребител

Re: покупка на имот без участие на съпруга

Мнениеот sunrise » 16 Ное 2010, 13:59

Подпишете брачен договор, иначе имотът ще е СИО.
sunrise
Активен потребител

Re: покупка на имот без участие на съпруга

Мнениеот ivaila » 16 Ное 2010, 14:02

Благодаря Ви за бързия отговор!!!
ivaila
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба