[10:43:35]nick: нещо интересно
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t=55741[10:52:24] Цвет: След като за конкретния имот няма одобрена кад. карта, не се прилага чл. 6, ал. 3 ПВ. Но според мен следва да се приложи удостоверение от съответната СГКК /тъй като там се подават жалбите срещу кад. карта/ или съдебно удост., че е налице спор и кад. карта не е влязла в сила за този конкретен имот. Това удостоверение е необходимо, защото все пак одобряването на кад. карта се обнар. в ДВ, но влизането в сила е след изтичането на 30-дневен срок от обнар./чл. 49, ал. 2 ЗКИР/ и то ако няма подадена жалба, а това вече служебно не ни е известно...
[10:52:53]nick: защо?
[10:53:59] Цвет: ами може да се приеме, че след като издават скица от общината, то вероятно кад. карта не е вл. в сила...
[10:54:10]nick: според мен ако не е в кадастъра и не е заснет /предполагам, че законодателя не е допуснал тази хипотеза/ е проблем за сделка
[10:54:40]nick: 6/3/ ПВ не визира кад.карта за имота , а за района....
[10:55:30]nick: нямам възможност да се ровя в ЗКИР, но по ПВ е ...по-възможен отказа
[10:55:33] Цвет: ?!
[10:55:54] Цвет: изваждаме от оборота сделки с недвижими имоти
[10:56:16]nick: ако не е заснет...не ги ли изваждаме? не е мотив
[10:58:28]nick: пропуск у закона е....бях попадал на мотиви или нещо такова, че са умували да вкарат презумция, щом нешо го няма у КК, значи го няма....и има логика ако искаме КК да е карта, а не регистър
[10:59:21] Цвет: този имот не, че не е заснет /доколкото разбирам от писаното има заснемане в рег. план/, а просто кад. карта не е вярна по отношение на границите му.
[10:59:50]nick: така или иначе...скица йок
[11:00:13]nick: не знам може и да не съм прав....
[11:00:51] Гео: КК е един нов план, нищо повече, а след като новия план не е влязъл в сила за конкретния имот остава да си действа стария план
[11:01:39]nick: никакъв план не е и не следва да е, а състояние....това е разлика между устройствените планове в общините и КК
[11:04:04] Ем: аз лично бих поискала удостоверение, че не е заснет
[11:04:25]Karanedeff: <<< никакъв план не е и не следва да е, а състояние....това е разлика между устройствените планове в общините и КК
[11:04:43] Гео: разлика има щото е по-подробен, но като не е влязъл в сила си действа стария план, тук нямаме новообразувани имоти, имотите си съществуват в стария план и ако представят у-ние, че КК не е влязла в сила, могат да си минат сделката по стария план
[11:05:29] Цвет: Ник, наистина не съм имала такъв случай, защото кад. карта в общ. А. догодина става на 10 годинки
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
и ако е имало дела за влизането в сила, не сме ги засекли.
[11:06:38] Цвет: тогава да зададем въпроса по друг начин: ако има вл. в сила кад. карта само за отделни имоти, а самият район не е с одобрена и вл. в сила кад. карта, то искаш ли да се спази чл. 6, ал. 3 ПВ?
[11:07:34] Цвет: в хипотезата когато кад. карта се създава по инициатива на молител
[11:08:09] nick: не знам и ЗКИР /49б/ и ПВчл.6/3/ обвързва изискването с одобряване за територия/район..........не за имот
[11:08:57] nick: там не ме уведомяват....ако общината издава скици /неспазвайки/ закона....даже мога да не разбера
[11:09:21] Цвет: нали има такива имоти в райони без одобрена кад. карта...при нас са край жп линии
[11:09:21] Захар: не съм чувал и аз за кадастър влязъл в сила само за няколко имота - Заповедтта на областния е за определен район а вътре може да има дела относно някой от имотите ...
[11:10:39]nick: <<< нали има такива имоти в райони без одобрена кад. карта...при нас са край жп линиии при мен има голям инвеститор, сам си е организирал/финансирал заснемането.....чак при една сделка разбрах....ако може да си взема скици от общината няма как да го спра.....
[11:11:02] nick: и разбера въобще......
[11:11:28] Цвет: това е заснемането по чл. 35а ЗКИР
[11:32:43] Karanedeff: на колегата какво ще му отговорим все пак
[11:36:39] Гео: че може да си извърши сделката със скица от стария план
[11:36:55] Karanedeff: издадена от общината естествено
[11:38:39] Гео: да, но трябвя и у-ние от кадастъра, че за имота няма влязла в сила КК