prnedev написа:Въх... с какво е известен? Или не е за форум?
Познахте
|
|
prnedev написа:Въх... с какво е известен? Или не е за форум?
iwanow написа:Какво ли би отсъдил съдът?
От Конституцията на Р.Б
чл.53(1) Всеки ИМА ПРАВО на образование.(2)Училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително.
чл.56 Всеки гражданин ИМА ПРАВО на защита, кокато са нарушени или застрашени негови права или законни интереси.
чл.58(1)Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите.Те са длъжни да зачитат ПРАВАТА и законните интереси на другите.
Стачкуващите даскали и техните вдъхновители са за съд.
Крайно време е прокуратута да арестува Янка, Коцето, Желеско и компания за подбодителство към не зачитане на конституцията.
ДА ПОТЪРСИМ ПРАВАТА НА НАШИТЕ ДЕЦА В СЪДА
..... бла, бла, бла..... не съм чул някой учител да рече че иска по- голяма заплата от който и да е лекар.... те просто искат достойни заплати........Аз съм ПРОТИВ стачката ! Нахално е да работиш по-малко от три месеца в годината и да искаш да получаваш два пъти повече от един лекар.
Да не говорим, че т.н. педагози бяха тези , които станаха такива , защото не можаха да влеизнат в предпочитан от тях ВУЗ. Няма да коментирам и " качеството " на продукцията !... То е просто равно на НУЛА ...
Отделен е въпросът колко получават шофьорите от градския транспорт , отделен е въпросът, че 2 / 3 от чиновниците са излишни !...
julia_says написа:Поредната "разгневена" родителка!
Г-жо,
Радвам се, че децата Ви все пак ходят на училище; Така като гледам няма да получат кой знае какво възпитание вкъщи!
"на какво основание"? Прочетете си мнението още веднъж, че направо е гнусно сериозни хора да говорят така безотговорно!moyra написа:Категорично ПРОТИВ. Като майка на двама ученика, вече почти абитуриенти, не виждам на какво основание учителите искат такова увеличение на заплатите си. Нали заплащането трябва да съответства на качеството на работата. Не виждам с какво заплатата от еди си колко лева ще промени професионалните качества на учителите.
Гадното в случая е, че всичко е за сметка на децата.
JoyBringer написа:Принципно съм за увеличението на заплатите,което искат, НО САМО НА ТЕЗИ УЧИТЕЛИ КОИТО НАИСТИНА ДОКАЗВАТ ВИСОКО ПРОФЕСИОНАЛНО И ПЕДАГОГИЧЕСКО УМЕНИЕ, ОСТАНАЛИТЕ ДА ОВАКАНТЯТ НЕЗАБАВНО РАБОТНИТЕ МЕСТА И ТО ДИСЦИПЛИНАРНО. Но продължиха прекалено дълго със стачката. Ако са чак толкова непоносими условията , при които работят, светът е отворен- да си потърсят алтернатива, вместо да се оплакват!
А колкото до това, че учителската професия е призвание, почти всички даскали са мечтали навремето да ги приемат право.Понеже не е станало, са станали даскали и подсъзнателно/ съвсем съзнателно , повечето не харесават професията си. А това , да работиш нещо без желание, си е наказание.
JoyBringer написа:...почти всички даскали са мечтали навремето да ги приемат право...
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 54 госта